Olis vissii hyvä kertoo et millane tilanne mei hankkeessa on tällä hetkellä (kiitos kommenteista.. tai siis yhdestä :). Meinasin kirjotella projektista siin järjestykses ku ollaa edetty, mut varmasti selkiyttää jos välillä tarinoi nykyhetkestä. Voi olla et tulee suorempaa tekstiä ku aika ei pääse kultaamaa muistoja.

 308835.jpg

Talo on nyt pääosin ulkoa valmis, mutta kaikki sisähommat on vielä edessä. Talomme pystytettiin suurelementeistä viikon 43 lopulla. Elementtien liittyminen perusmuuriin oli sellainen, että lattiaa ei voinut valaa etukäteen. Kaikille pitää selittää, miks lattiaa ei oo viel valettu, mut pikkuhiljaa em. selitys ei enää riitä. Jos oikee napakasti olis tehny ja organisoinu, ni lattialaatta olis jo valmis. Meil on kuitenkii ollu alusta asti rauhalline aikataulu, minkä varmasti huomaa jos jaksan kirjotella projektin kaikki vaiheet.

308840.jpg

 Siinä vaiheessa ku suunnittelee aikataulua oman kodin rakentamiselle, pitää herran ja rouvan päätää tehääkö mökki rytinällä, vai ajan kanssa. Molemmat vaihtoehdot on tavallaa hyviä.. Pitkää rakentavat pystyy viettämää aikaa perheen kanssa, mutta hommat on  kuitenkin jatkuvasti kaikkien mielessä. Tiukalla aikataululla projektista pääsee nopeasti irti ja voi tutustua uudelleen perheeseensä. Tietysti on lukusia muita juttuja, mitä pitää miettiä aikataulutuksessa, mut niistä kertoo sit vastaava mestari. Perheen pitää vaan sopia heti alussa yhteiset periaatteet.

 No joo, se aikataulusta. Nii paitsi et meillä on tarkotus päästä kesäksi asumaan. Täl hetkel pitäis tarkastella suunnitelmia ettei lattiavalun jälkee huomaa, että tuon piti olla tässä. Kurahuoltoaltaan piti tulla täl viikol.. tilasin vähä myöhää. Sitte vois kysellä putkimiestä vetämää lämminvesijohtoja (kylmävesijohot on lattiaeristeitte alla, ettei lattialämmitys lämmitä vettä) ja laittamaa viel sen kurahuoltoaltaan. Seuraavaks pitäis levittää lattiaverkot, joitte päälle sähkömies vois levittää lämmityskaapelit.

308833.jpg

 Sähkömiehestä puheenollen.. tänää piti tehä sähköurakkasopimus, mutta sähkäri ei päässykkää tulemaa. Pitää yrittää joulun jälkee uuestaa. Onneks on rauhalline aikataulu, ni ei tarvii hermostuu kenellekää. Joskaan hermostumisella ei voita mitää. Jos haluu testata oman ukon soveltuvuutta rakentamiseen, voi käyä puhkasemassa auton renkaat, ja kattoo aamulla hermostuuko se.