Nyt on pitäny muutama päivä keskittyä muihin hommiin ja antaa torstaina valetun lattian kuivua rauhassa. Sähkäri kävi toissaviikon perjantaina vetää lämmityskaapelit ja viime keskiviikkona tehtii putkarin kans viel yhen viemärin korjaus. Siinä välissä valoin kaivot ja etenkin kurahuoltoaltaan napakasti kiinni, etteivät ne liiku lattiavalun yhteydessä.

369130.jpg

 Paikoilleen valettu lattiakaivo, johon liittyy kuivakaivon viemäriputki.

 Edellisessä kirjoituksessa murehdin valumiesten perään, mutta töissä ei tarvinnu kahta kertaa kysyä, ku alko mahollisia talkooapuja sadella. Sovittii parin ukon kanssa talkoopäiväksi torstai, mutta edessä oli jo seuraava murhe. Viikko sitten Ilmatieteenlaitos lupas valupäivälle 21 astetta pakkasta.. meillä päin betonikuljetuspumput ei liiku yli 15 asteen pakkasella. Alko hiipiä sellane epätoivo, että seuraavallakin viikolla on kovia pakkasia ja valu siirtyy taas. No onneks ennuste muuttu lauhemmaks valupäivää edeltäneenä iltapäivänä ja hommat oli selvät.

 369133.jpg

 Lattiamesta valmiina valuun. Puhallin olis muute parempi vaihtoehto ku toi patteri.

 Sinänsä ite valusta ei oo paljoo kertomista.. kaikki suju niiku pitikii. Sovittii valukorko ja katottii kaadot kaivoille. Yhen kuivakaivon olin epähuomios laitattanu kaatovaralla, vaikka ihan lähellä on toine kaivo, joten kuivakaivo nostettii lähelle valukorkoo ja sille tehtii vaa pieni kaato.

 Sitte alko se rahan polttamine ku kuljetuspumppu saapu tontille. Onneks oli tuttu pumppari, ni hommat suju entistäkii mukavammi. Vajaan parin tunnin päästä kurat oli levällään ja alettiin oottaa, että pintaa pääsis liippaamaa. Näin pienessä mökissä liippaamine kannattaa tehä käsipelissä, joten hommia päästii jatkamaa jo parin tunnin pääst (helikopterilla hierrettäessä massan pitää jämiä paljo kauemmi).

369122.jpg

 Kun kuljetuspumpun viisi mottia oli levällään, pumpattiin ruokkia-autosta vielä seittemä mottia.

369137.jpg

 Äiskän ja Iskän huone on jo melkei valmis :)

 Sitte ei ollu enää jälellä ku talkoopullojen jako ja tasapainottelu kosteuden, lämmön ja ilmanvaihdon kanssa. Homma menee niin, että liian nopeesti kuivuva betoni halkeaa, ja älytön määrä kosteutta turvottaa puiset ikkunapuitteet. Seuraavana aamuna mökki oli kuin turkkilainen sauna, joten laatta ei ainakaa ekan yön aikana halennu.

 Nyt ollaan oltu jo hieman sisähommissa koko perheen voimin. Jotkut olivat sitä mieltä, ettei väliseiniä olisi välttämätöntä rakentaa....

369139.jpg