Lattia on nyt saanu rauhassa kuivua, ja hiljallee ollaa tuuleteltu sen mitä pakkasilla on pystyny. Onneks nyt on jo noi kolmen kympin pakkaset hellittäny, ni ei tarvii olla nii varpaillaa. Pientä vaikeutta tuli siitä, et sisällä oli kosteus huipussaa, ja tuuletusikkunoitte kautta tuulettamine tiivisti kosteuden ikkunoihin, jotka tietysti jääty pahasti. Samoin porrasaukon kautta tuulettamine jääti ullakon ristikoita ja villoja aika ikävästi, eli malttia pitää olla jatkossa enne ku levittää lisää villaa ylä-/ välipohjaa. Mökkiä ei kuitenkaa olis mielellää pitäny hirmu ummessa, koska ikkunoitte puuosien ohut maalikerros alko ja parista puitteesta kupruilemaa.

 402132.jpg 

 Pahimmasta ollaa nyt kuitekii selvitty; sisällä on miellyttävät työskentelyolosuhteet, eikä kovista pakkasista oo enää haittaa (ei niitä kyl enää tuukaa). Nyt pitäis vaa olla sisukkaasti siellä hommissa, eikä mussuttaa  pullaa töissä / koulussa / kotona. Joskin pientä viivettä joutuu kärsimää kosteitten tilojen seinien kans.. Päätin nimittäi, että ne tehää ACO -elementeistä (oon vissii maininnukii niist ikasemmi), mutta niitäpä ei otetakaa starkin hyllystä.. ainakaa meiän kylällä. Kaikki näytti ihan hyvältä, ku sain töissä sovittuu, että sinne tulevassa ensimäisessä ACO -kuormassa voisin ottaa omat kivet ja maksaa rahdin vaa työpaikan ja oman työmaan väliltä. Mei'än kohde on kuitenkin keskellä kylää, joten varastotilaa on tosi vähän. Senpä takia kuorma otetaa vasta ku sille on oikeesti tarve, ja se tarve siirtyy kokoajan tuonnemmaks.. mm. viimeviikojen pakkasten takia ku rungot ei oo noussu. Oon kuitekii aika luottavaine, et viikon 11 ja 12 kantturois olis jo kivet talolla.

 Ens viikon tärkein homma olis löytää selvä muurari... pari viikkoo oon jo kyselly nimiä, ja nyt olis aika soitella parhaille. Pari nuorta kaverii olis kyllä tullu muuraamaa kaiken muun paitsi tulisijan. Vaikka kyseessä onkii vaa Tiilerin pakettitakka, pitää hommaa saaha kunnon tekijä.

 Kiviseinä tulisijan taakse tulee vanhoista julkisivutiilistä. Pinta sitte slammataa ja toivotaa, että emännänkii mielestä näyttää hyvältä.. muute pitää sit rapata tasaseks. Hormitarpeet tuli viikon alussa, ja tulisijapaketti pitäis lupsahtaa ens viikolla. Ko. muuraukset olis mukava saaha alta pois, ni sais taas tilaa sisälle.

 402154.jpg

 Ylhäällä hormitarpeet ja alhaalla tiilet slammattavaan seinään.

 402133.jpg

 Jotai pientä, mutta näkyvää on saatu viimeaikoina aikasiks, ku ollaa tehty kevyitte väliseinien rungot pääosin, ja levytetty toiselta puolelta. Homma on sujunu melkosen hyvin. Oon kylläkii ollu yllättyny mite huonoa puutavaraa paketin mukana tulleet runkotolpat oli. Monesti ruuvi jäi pyörimää tyhjää, eikä jaksanu vatää kantaa kipsilevyn sisään. Nyt ku levyjä on laitettu vaa rungon toiselle puolelle, voi olla varma, etteivät kyseiset ilmiöt oo ollu hutikuteja.

 402166.jpg

Seuraavaksi pitäis kosiskella sähkäriä johdottaa seinät, jotka on jo pystytty tekee, alottaa IV-kanavien ja keskuspölynimurin putkien veto. Nii ja toivottavasti avustaa muuraria lähiviikkoina. Vesieristyksiä pääsee tekee noin viikolla 14, joten eipä tässä ihan hirveä kiire ole. Varmasti tekemistä kuitenkin riittä vaikka joka päiväksi..

 402128.jpg

 IV -kanavat odottavat innokasta asentajaa.